élet finoman hisztamin intoleranciával

Csoki mousse

Csoki mousse

Hozzávalók (6-8 pohár):

200 gramm étcsoki
140 ml habtejszín
4 tojássárgája
2 tojásfehérje
4 evőkanál cukor
1-2 evőkanál bourbon
1-2 kávéskanál só
tört mogyoró, dió, pisztácia

Hogyan készítsük

A tejszínt kemény habbá verjük, majd hűtőbe tesszük. Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk. 4 tojássárgáját 3 evőkanál cukorral vízgőz felett alaposan keverjük össze, amíg a cukor felolvad és a hab kivilágosodik. A végén mehet hozzá a bourbon. A tojásfehérjét közepesen kemény habbá verjük a sóval és a maradék cukorral. A meleg, de nem tűzforró olvasztott csokiba forgatjuk a tojássárga keveréket. Ezután hozzáadjuk a fehérje-habot. 1/3-át alaposan elkeverjük, a többi lazán.
Ugyanezt ismételjük a hűtött tejszínhabbal.
Poharakba tesszük, megszórjuk az aprított magvakkal és hűtőbe tesszük tálalásig.
(1-2 napig áll el!)



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük